all you need is money

Jag har sett den finaste lägenheten. Jag vill verkligen ha den och bo där. Det skulle vara så bra. Ett sovrum, ett vardagsrum, ett kök, ett badrum och en balkong, perfekt. Stationerad vid Odenplan, också perfekt. Nära till skolan, nära till allt. Jag vet vad jag skulle ha för soffa, matbord, stolar och soffbord och så vidare. Det enda som fattas är väl cirkus 2 miljoner. En liten hållhake bara. Om någon vänlig har det över och hela den historian så är det bara att kontakta mig.

Eller så får jag göra som halva Handels gör, köper aktier för mellanskillnaden mellan studielånsränta som är lägre än sparräntan. En ytterliggare hållhake, jag är kass på aktier. Jaha.

Men studentlivet i en korridor är kul det med.

what's hot or not!

Marimekko + hm tycker jag låter väldigt bra.

Medan jag hängde på Aftonbladet hittade jag även;

"Jag tipsar om vad du bör köpa, spara och slänga"
citat Sofi Fahrman.

Shit vad bra tänkte jag direkt, nu kan jag andas ut. Vintern är räddad, det är bara att följa Fahrmans budord så är det lungan.

Mer tips som man kan läsa om man sportar PLUS, på Aftonbladet är bland annat:
















"Spara: Den stickade baskern fortsätter att värma snyggt. Jag tycker att färger som lila och rött är snyggt till mörka ytterplagg.

Släng: Slips som modeaccessoar är inget för tjejer. Vill du få till den maskulina looken så kan jag tipsa om en väst i stället. "


Jag tänkte jättebra, för jag har ju en lila basker. Vilken tur att jag får använda den igen eftersom Sofi säger så. Och sen hörrni, släng alla slipsar. Ett big no-no kan ni ju läsa. Hon tipsar ju så fint om en väst istället. Spring - köp -  spendera!

Jag tycker bara att det är så sjukt tråkigt med alla listor på vad man får ha och inte ha på sig. Var tog kreativiteten vägen? Det är klart det är frivilligt att läsa, men hur som helst går det inte att förneka att hon med flera faktiskt har ett väldigt stort inflytande. Det kan vara väldigt mycket snyggare med en slips på en tjej som trivs i den än en person som påtvingat bär en väst "bara-för-att-de-säger-så". Alltså kom igen, hade jag deras inflytande skulle jag förvalta det annorlunda. Vad är det de vill? Göra alla till små kloner med väst och lila basker? Det skulle iofs vara ganska kul och ge många ett gott skratt.

Trender är kul men utan personligt omdöme blir det bara väldigt tråkigt.


g.e.e.k

Att vara student är roligt för det mesta. Dock inte när det är typ tolv timmar kvar till en jobbig tenta och man önskade att tiden kunde stretcha ut sig till cirka tolv dygn istället.

Jag måste gå på stan i veckan. Måste skaffa ett par nördbrillor och sen är jag en fullvärdig KTHare. Äntligen kanske jag får komma in i värmen, delta i den underbara gemenskapen KTHare sinsemellan. Eller så skaffar jag bara ett par brillor ändå.




mitt nya jag



På tal om nördar och grejer därtill, fick jag lära mig ett viktigt budskap för ett tag sen på en föreläsning.
"If you can't spot the loser, the loser is you". Om jag verkligen ansträngt mig och letat bör jag börja bli orolig då?


så var den helgen förbi

Så var helgen över. En mycket bra helg faktiskt. Jag har spenderat större delen av min tid hos casa Lundin.
På fredagen var det halloween fest och den var väldigt lyckad. Först var det sittning och grejer på kåren men efter ett tag tackade vi för oss och begav oss till ett annat ställe. Där var det massa trevligt folk och stundtals bättre musik. Det var tanzen till SMK, The coral och moneybrother för att varvas med e-type då det blev naturliga pauser.
 

image3


På lördagen blev det en slapp dag och jag och Jooooo drog till ett cafe och käkade asgod lunch och försökte plugga. Det gick dåligt för tjejen bredvid oss envisades med att sjunga fult, prata extremt högt och gällt och vara det största möjliga störningsmomentet. Hon lyckades med bedriften att ensam överösta hela cafets sorl och barnskrik. Bra jobbat.

Sedan någon gång efter mörkrets intrång tog vi på oss skor med klack och promenerade till vår käre klasskamrat Olofs kompis flotta lägenhet. Sjukt fint. Där blev det häng ett tag för senare promenad till Nox. Vi blev fascinerade av toalettens lustiga partytrick vilket var att när man skulle tvätta händerna släcktes lyset i taket samtidigt som vattnet började spolas och en lampa gjorde att vattnet lyste grönt. Svårt att förklara med det var lustigt i varje fall. Efter ett tag kände vi att det var dags att gå vidare och det gjorde vi. Vi hade planer på att visitera en fest eller dylikt i vasastan som geografiskt ligger nära. Nära fick en omdefinition och vi orkade inte gå dit då skornas klack har dåligt inflytande på mina fötter. Vi gjorde en kraftansträngning och landade på natten hos Johanna där det blev godis och sexandthecity, mycket trevligt.

Söndagen blev en lugn sådan och vi bakade bland annat lite pajer som vi tänkt äta på passande tillfällen. Goda blev de. Som sagt en trevlig helg, och nu är det dags för lunch,

livsuppdatering

Jag har blivit ruskigt inaktiv och det börjar bli lite tråkigt att varje inlägg handlar om hur länge sen det var sedan jag skrev, så det ska jag styra upp nu. Sedan jag skrev sist har det iaf hänt en massa saker.

Jag har bland annat flyttat, till Stockholm närmare bestämt, och där har jag börjat på högskolan. Kungliga Tekniska Högskolan heter den och där plöjer jag igenom en civilingenjörslinje, Industriell ekonomi. De glömde skriva med i broschyren att Industriell ekonomi är väldigt krävande och upptar en alldeles för stor del av din vakna tid. Tack för den. Det är relativt intensivt med skolan och man är är här väldigt mycket. Men det är samtidigt mycket roligare än på gymnasiet och mycket friare.

Ikväll är det Halloweenfest/middag med indek och det ska bli kul. Frågan är vad man ska klä ut sig till. Ska gå en vända på stan och inventera Buttericks eller så. Annars blir det improvisation, och sådant är ju alltid kul. 

Men för tillfället sitter jag i datasalen och försöker få hjälp med min p-uppgift i programmering. Att jag skulle programmera med entusiasm trodde inte ens jag existerade då jag aldrig riktigt varit en datortjej va. Men nu sitter jag här och programmerar spel. Det finns hopp så att säga. Men labassistenten hjälper mig inte så mycket som jag vill. Sniket.

Snart ska jag, Maria och Johanna iväg på spinning/styrka. Väldigt kul pass. Ännu lustigare var att vi igår var på afro power dans. Vi viskade till jorden och hälsade på solen med rytmiska rörelser. Faktiskt ganska kul. Testa!

Nu ska jag skriva pseudokod på uppmaning av labassistenten här. Jaja.

Ciao.