Mellandagar

Nu är det mellandagar och det är helt okej. Det har varit en mysig julafton. God mat och annat. Det vill säga att jag klarade mig utan att få en överdos av julmat, vilket jag brukar tröttna på efter cirka ett julbord. Fick massa fina julklappar som marimekko påslakan, den fina marimekko godisskålen, böcker, en tv, pengar, ett roligt spel osvosv.
Sen brukar det i dessa dagar bli nyårsångest, vad göra såattsäga? Men alltså, en fin middag och fina vänner är väl egentligen det enda man behöver. Så det löser sig.
Nu ska jag ta en schalfen.


Sleep tight, and don't let the bed bugs bite.

100 degrees

Jag är hemma och sjuk tror jag. Jag har ingen termometer men om jag hade skulle den visa att jag har feber. Elementet är på högsta nivån, tofflorna på, koftorna på och sjalen på. Men jag fryser ändå. Det där sista blev ett omdevetet rim, pinsamt.

När jag nyss var ner till affären, fick jag dofta dagens lukt i huset. Det luktade äcklig fylla och det visade sig att längst ned var det en stor fest. Jag blev i princip full på ångorna och vinglade vidare till affären. Eller inte riktigt, men det skulle kunnat varit så. Jag gillar lussekattdoften mycket bättre.

Sitter och lyssnar på 100 degrees - Shout Out Louds ironiskt nog.

lucialucialucia

Idag var det luciafirande i Johanneskyrkan. Adolf Fredriks musikklasser stod för framförandet. Det var barn, eller typ femte sjätte sjundeklassare. Men de var extremt bra för sin ålder. Det måste varit någon form av elitskola. Hela evenemanget var jättemysigt och akustiken i kyrkan förhöjde.
Roligast var stjärngossen vars mobiltelefon ringde mitt under skönsången. Han fick onda ögat av de organiserande mammorna. Sedan tog en av mammorna hans stjärngossestrut. Det blev för mycket och slarvern brast ut igråt och rusade från kören. Pojken stal lite av showen, men det var okej.

Sen blev det goda lussebullar. Mums.


fight the fight

Idag så var det redovisning av vårt case. I min klass på cirkus 140 personer hade det producerats mellan 40 och 50 case. 5 case skulle redovisas inför hela klassen. Jag tänkte att vad är oddsen, det är lungan. Men icke. Vi hade valts ut att redovisa, och så blev det. Efter redovisningen fick vi stå kvar och bli grillade av konsulter med frågor inför klassen. Men det är kul att argumentera så det var lugnt.

Plus att jag klarade min mattetenta. Braaaaaaa! Jag hade redan bokat in en omtenta i mitt huvud, men sen gick det bra ändå. Livet är fullt av överraskningar.

P-uppgiften är också redovisad. SKÖNT. Seminarieuppgiften är både inlämnad och återlämnad och godkänd. Finemang. Jag börjar se ett ljus i tunneln nu. Snart är det JUL!

Bara en tenta kvar!

Imorgon är det lucia och det är inplanerat att kolla på luciatåg i Johanneskyrkan klockan åtta imorgon bitti. Mysigt.


Sleep tight.

flowerpower

Idag fick jag ett jobb! Jag ska jobba på en blomsteraffär på regeringsgatan en vecka innan jul. Jag ser fram emot det faktiskt. Jennykennylenny ska också arbeta där. Det blir skoj. Missar ganska många lektioner i matte, men det får jag styra upp senare.

Nu är det bara en tenta kvar, niiiice. Imorgon kan det bli så att vi får redovisa vår caselösning inför klassen. Min klass är sisådär 120-130 pers + lärare, konsulter. Inget jag är van vid, men det är ju bra att testa det också.

peace

ta en schlafen

Klockan är alldeles för mycket, och jag borde har sovit i flera timmar nu. Men jag kom hem för ett tag sen. En lååång dag idag. Så blir det ibland, eller ofta. Och då blir det att man måste sitta här först ett tag. Imorgon, eller det blir ju idag ska jag åka hem. Det ska bli trevligt. Ska bland annat umgås med underbara vänner och baka pepparkakor med mormor.

Tråkigt att AM tagit sitt pick och pack ändå till Österrike, men kul för henne. Skicka livstecken!

Godnatt fellas



Ska bara lyssna lite på dessa först

bangs



Fint hår på tjejen till höger. Så vill jag att mitt ska se ut.
Jag måste klippa en lugg, finfint.
 


Säkert! och ett stycke detektivbyrå

Kom precis hem från Cirkus. Säkert! var himla jättejättebra. Mot slutet var det lika bra som på Way Out West.
Åh, Markus Krunegård från Laakso kom in och sjöng duett, "Det kommer bara leda till något ont". Det var en väldigt fin stund i mitt liv. Frisyren var intakt och håret fick slängas ur ansiktet gång på gång.
Innan så spelade Detektivbyrån. Det var lite cirkusmusik. Jag hade förväntat mig mer elektroniskt, typ SMK men det var som sagt cirkusaktigt. Fast jag gillar dem.

Jag tänkte kolla på lite scrubs nu, men de verkar försvunnit ur tablån. Hallå?! Vem har tagit det beslutet? Det bästa tv presterat på länge tar de nu bort, orimligt.
Eftersom hissen slutat fungera fick jag promenera mina fem våningar upp. Det verkar som om någon i huset bakat lussekatter för det luktar gott i hela huset. Mums.

Tidigare idag var vi på stan och hängde. Jag lärde mig nya saker, som jag gör varje gång jag promenerar här. Jag fick ett nytt perspektiv på stan då jag lärde mig hur olika gallerior och köpcenter hänger ihop. Mycket viktig och nödvändig kunskap. Julskyltningen är väldigt fin i Sthlm. Hela biblioteksgatan har en lååång fin röd matta och fin belysning. Kom och se! 

Tack hej

vi går ner på stan


Ner för backen
Över torget
åh, jag älskar, älskar den här stan
Rak i ryggen
Drick champagnen
Flanera över cykelvägen på sanningsdan
på sanningsdan



Nu är biljetten bokad och det är Cirkus nästa.


Tentan gick inget vidare heller. Men lika dåligt som det gick, så kul ska jag ha ikväll. ASKUL alltså!

säkert Säkert

Snart jul! Första advent idag och snart är det julafton. Jag är mentalt 4 år i julsammanhang, och kör kitet med chokladkalender, julkalendern på tv och allt som hör barnen till. Jag älskar julen. Något jag nästan, men bara nästan älskar mer än julen själv är Sunes Jul. Asrolig varje gång.

Något mindre kul är min tenta imorgon. Jag är så jävla körd. Jättetråkigt verkligen. En önskan vore att hellre fly än illa fäkta, men det är inte min grej att skippa.


Sen tror jag det blir Säkert på kvällen. Såå bra! Det ser jag framemot om det blir.


"Åh, tänk om du hade gått en annan väg
Eller inte vart så korkad och gått ute själv
Du kanske hade fel kjol eller kanske gick för sakta
Det måste va' ditt fel
Det var aldrig ditt fel

De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas "

                                                                                                                                          Annika är briljant