Wie geht's?

Guten tag. Idag har det varit skola hela dagen lång och så nu sitter jag här. Tyska var ju faktiskt kul och jag skulle nog vilja läsa det igen lite mer. Hmm. Får kolla upp det lite mer.

Och snart ska ansökan in till högskolan också. UUU. Vad ska man välja liksom? Typ arkitekt, läkare, civilingenjör i industriell ekonomi eller teknisk design, civilekonom, journalist osvosv? Jag dör, jag kommer aldrig kunna bestämma mig.
Det som skulle vara kul är väl det som alla säger att de ska bli: något med mode eller designer. Har aldrig riktigt övervägt de så mycket utan tänkt att det är bara roliga hobbygrejer men alltså det skulle vara väldigtväldigt kul. Men probably kommer jag läsa till något "bra och säkert". Typ civilingenjör. Men det är säkert kul och så med varierade arbetsuppgifter. Men ändå så låter det jävligt tråkigt.
What the fuss, jag har ju chansen nu att satsa på något jag tycker är kul och inspirerande. Ska man fega eller för att de andra är osäkra branscher?
Förut var jämt mitt standarsvar att jag skulle bli något där jag kan bli rik. Men nu så vill jag verkligen ha ett KUL jobb. Men samtidigt vill jag ha pengar. Men att det är kul går först. Har jag mognat eller vad har hänt med mig som alltid varit karriärsinriktad med sikte på framgång och pengar. Nu är min strävan att det ska vara något kul och ett varierat yrke. Det är inte lätt när det är svårt. Jag vill ju resa också, och spela fotboll och och och.. en massa grejer. Hur ska man hinna allt det då?
Och sen om jag flyttar ska jag flytta själv till en ny stad där jag är alldeles ensam. Visst är det en utmaning och så, men jag är ganska bekväm och gillar det här trots allt. Här har jag mitt lag, mina vänner, familj.
Jag får fundera mer eftersom jag inte blev klokare av det här fluminlägget. Sorry. Men det blir så ibland.

my wallpaper

Idag hade vi nationellt prov i svenska B. Innan hade vi fått ett texthäfte och ett rykte hade spridit sig snabbt över skolan att skrivuppgiften bestod i att analysera en bild ur häftet och referera till moderna tider. HA! Det var det visst inte. Damit. Uppgiften bestod i att propagera för att två texter ur häftet skulle vara med i en antologi för moderna tider i ett brev till redaktören. Men det gick bra ändå.
Jag har under tre år på gymnasiet lärt mig ett framgångsrecept gällande skrivuppgifter. Lyssna på läraren och lär dig dennes käpphästar, utnyttja dessa ständigt. Ens åsikter är som en vägg, kall och ganska intetsägande tills de kläs in i en schysst tapet, sofistikerad och välputsad eller vräkig. Beror på läraren. Alltså klä in åsikterna som kan vara flummiga i schyssta och passande ord så blir allt jämt bra.

sommarjobb. man bara jes altså.

Idag fick jag ett sommarjobb. Det är bra. Åtta veckor och 16.300 kr i grundlön är ju faktiskt ganska bra. Marléne ska också jobba där så det blir ju finfint. Men nu så måste jag plugga fysik. Do not like it. Men snart är det över och då är det projektarbete 100procent. Om inte mer. Men det är ju ganska kul iaf.

Inte mitt livsprojekt iaf.

Under de senaste två dagarna har jag befunnit mig i Trysil. Mestadels i backen. Jättefina backar verkligen. Har även spenderat tid i stugan på typ 15 kvadratmeter med rumskamrater. Det var ju också kul.

Har också kommit på att fysikB är ett livsprojekt. Man kan nog läsa i boken, räkna uppgifter, kolla laborationer, göra diskussionsfrågor med mera resten av ens liv utan att vare sig uppgifter eller sidor kommer att ta slut. Så känns det för mig nu och det är tre dagar kvar till det feta slutprovet. Hjälp.

Har ju varit givande på vissa sätt då jag sakta men säkert kommer fram till vad jag vill hålla på med i framtiden. Fysik är uteslutet och därmed ett steg närmare. Det blev liksom så att jag närmar mig framtiden från fel håll. Kryssar över det jag inte vill göra och så småningom komma fram till vad jag vill göra.

Fler saker på aldrig-göra-listan:
Körskolelärare - över min döda kropp.
Fysiker - inte min grej
Bilförsäljare - skumma typer
Uppkörningslärare - över min döda kropp.

det är nog vår

Yey, vår! Jag blir tusen gånger gladare på våren av solen. Tack gud för våren och solen. Dagens vårdag har dock spenderats med lite läsning av en viss biologibok. Men så är det ibland. Nu så ska jag checka in tvutbudet och vad det möjligtsvis kan ge mig. Inte så mycket antagligen då det är vardagskvällar som brukar ha den bästa tablån. För övrigt börjar Grey's igen på onsdag klockan 21.00 på kanal5. Missa inte.

Jag vill ha det nu.






Alltså jag vill verkligen verkligen jättemycket gärna ha det där halsbandet från Cornelia. Det har funnits i mitt huvud säkert två månader eller något. Jag skulle använda det resten av mitt liv, typ. 700 pix kostar det och jag skulle betala det om det inte var så att det var slut överallt. Damn.

Bränn ner studion

Något som får mig att rysa mer än naglar mot den svarta tavlan (huuuuh) är faktiskt alla dessa ordprogram som någon tacky ledning på alla sveriges kanaler tydligen valt att satsa pengar på. Seriöst undrar jag vem som följer dessa tråkiga, obildande och monotoma program. Stackars dem. Man slår på fyran med hopp om bättre tider men där står hon igen. Den tråkiga, oftast fula programledaren som skrattar falskt medlidsamt åt Berit 53 som ringer in och säger fel ord - igen. Byter till trean. En om möljigt ännu sämre version av ett ordprogram visas på skärmen, byter till femman. History repeats itself. Fyfan säger jag. Tacka vet jag Melrose Place repriserna, dom skulle dom lite käckt kunna slänga in i tablån vet ja. Men icke. Låt misären pågå tills någon vettig person en dag utför ett attentat på de där fula studiona så programmet läggs ner.

 
detta programmet är misär personifierat, tv4